972 20 10 83
App Store Google Play Facebook Twitter Instagram
Albert Ramos, Recentment proclamat Campió de Catalunya al CTG, derrota Roger Federer al Masters 1000 de Xangai.
14/10/2015

Albert Ramos va aconseguir ahir una de les victòries més importants de la seva carrera en derrotar Roger Federer en la segona eliminatòria del Masters 1.000 de Xangai (7-6, 2-6 i 6-3). Ramos, provinent de la fase prèvia i botxí del nord-americà Sam Querrey en el seu debut, no havia guanyat mai un jugador del top ten mundial en quinze partits, però ahir va jugar de manera molt inspirada i va aconseguir derrotar l'actual campió del torneig i segon cap de sèrie d'aquesta edició.

Federer va sortir amb força a la pista, però Ramos, número 70 del rànquing de l'ATP, va aguantar l'escomesa i va salvar dues pilotes de trencament en contra en el primer set. Amb un servei molt efectiu, va aconseguir forçar el joc de desempat i guanyar-lo (7-4). Federer va reaccionar en el segon set i va trencar per primer cop el servei a Ramos amb 2-2. Ràpidament, es va situar 4-2 i no va tenir problemes per trencar-li un altre cop el servei i segellar el set per la via ràpida. Federer va guanyar tots els punts amb el seu primer servei i només en va cedir dos amb el segon.

Ramos, però, no es va arronsar i en el set definitiu va aconseguir mantenir el resultat igualat fins al 4-4, moment clau en què va trencar el servei a Federer. En el joc següent, va tancar la victòria amb el seu servei.

“Després del segon set he pensat que perdria, però he jugat molt bé. He estat molt sòlid amb el meu servei en el tercer set. Estic molt content perquè és la victòria més important de la meva carrera”, explicava Ramos després del partit. L'última victòria d'un jugador català contra Federer va ser de Tommy Robredo en els vuitens de final de l'obert dels EUA el 2013. Albert Ramos es jugarà un lloc per als quarts de final contra el francès Jo-Wilfried Tsonga, setzè cap de sèrie, a qui no ha guanyat en cap dels dos partits en què s'han enfrontat.

« Volver